Frågor och svar 2018-12-06T11:56:51+00:00

Frågor och svar

ReFermin innehåller specialfermenterad havre (från havremjöl), 250 miljarder metaboliskt aktiva mjölksyrabakterier, vatten, maltmjöl från korn och sojalecitin.

Nej. ReFermin består endast av vegetabiliska råvaror och är fri från laktos.

Ja. ReFermin innehåller gluten från havre och korn men är helt fri från vetegluten.

Det beror på din diagnos. Om du har IBS ska du dricka en förpackning per dag, på morgonen. Om du har ulcerös kolit ska du dricka två förpackningar per dag, en på morgonen och en på kvällen. Läs mer här.

ReFermin ska tas i minst 2–4 veckor. Därefter bör du känna av en effekt. Effekten kan komma tidigare än så, men det kan även dröja längre. Vid IBS rekommenderas en behandling som pågår i minst 3 månader. Vid ulcerös kolit bör ReFermin tas i minst 6 månader.

Frågor och svar

Färre än 5 % av de som tar ReFermin upplever biverkningar, det kan handla om uppblåsthet och ett ökat behov av att tömma tarmen. Om du får dessa biverkningar kan du halvera ReFermin-dosen under 2–6 dagar för att lindra problemen.

En obalans i tarmfloran kan leda till att vårt immunförsvar överreagerar och börjar angripa vår egen tarm. ReFermin innehåller näringsämnen som förändrar miljön i tarmen och bidrar till att återställa balansen igen. På så vis kan immunförsvarets överreaktion stoppas och symtomen vid IBS och ulcerös kolit i sin tur lindras.

ReFermin är en helt naturlig produkt utan några smaktillsatser. Drycken smakar syrligt, eftersom den är jäst. Om du önskar tona ner denna smak kan du tillsätta 1–2 matskedar sockerfri koncentrerad juice precis före du dricker det.

Förpackningen är 10,6 cm hög, 6,2 cm bred och 4,5 cm djup. Ungefär samma storlek som de små juiceförpackningarna med sugrör, Festis, MER etc.

Först av allt är det viktigt att följa doseringen och att ta behandlingen under tillräckligt lång tid. Dessutom finns vissa kostråd som du bör följa för att få bästa effekt, läs mer här.

Vi är Nordic Rebalance

Nordic Rebalance är ett svenskt-danskt företag som utvecklat den nya kostbehandlingen, som även visat dokumenterat klinisk effekt i två publicerade studier. Vi har verksamhet på båda sidor av sundet. I Sverige är vi en del av SmiLe Incubator på Medicon Village i Lund. I Danmark finns vi på C4 Videncenter i Hilleröd. Här bedriver vi forskning och utveckling.

Lager & distribution:
Nordic Rebalance AB
RÅBY 2003
242 92 HÖRBY

Försäljning & marknad:
Nordic Rebalance AB
SmiLe, Medicon Village
Scheelevägen 2
223 81 Lund

Forskning & utveckling:
Nordic Rebalance A/S
Krakasvej 17
3400 Hillerød
Danmark