Frågor och svar 2020-01-14T13:36:49+00:00

Frågor och svar

ReFermin innehåller specialfermenterad havre (från havremjöl), 250 miljarder metaboliskt aktiva mjölksyrabakterier, vatten, maltmjöl från korn och sojalecitin.

Näringsvärde

Per 100 g (ca 1 dl)

Energi
 242 kJ/ 58 kcal
Fett
 1,0 g
– varav mättade fettsyror
 0,2 g
Kolhydrater
 10,9 g
– varav sockerarter
 4,9 g
Protein
 2,0 g
Salt
 0,04 g
– varav natrium
 15 mg

Protein huvudsakligen från havre.

Nej. ReFermin består endast av vegetabiliska råvaror och är fri från laktos.

Ja. ReFermin innehåller gluten från korn, men endast små mängder.

Lecitin, också kallat fosfatidylkolin, hjälper till att återställa barriärfunktionen hos tarmslemhinnan. En förbättrad barriärfunktion gör tarmen mer motståndskraftig.

Det beror på din diagnos. Om du har IBS ska du dricka en förpackning per dag, på morgonen. Om du har ulcerös kolit ska du dricka två förpackningar per dag, en på morgonen och en på kvällen. Läs mer här.

ReFermin ska tas i minst 2–4 veckor. Därefter bör du känna av en effekt. Effekten kan komma tidigare än så, men det kan även dröja längre. Vid IBS rekommenderas en behandling som pågår i minst 3 månader. Vid ulcerös kolit bör ReFermin tas i minst 6 månader. Läs mer här.

Färre än 5 % av de som tar ReFermin upplever biverkningar, det kan handla om uppblåsthet och ett ökat behov av att tömma tarmen. Om du får dessa biverkningar kan du halvera ReFermin-dosen under 2–6 dagar för att lindra problemen.

Frågor och svar

En obalans i tarmfloran kan leda till att vårt immunförsvar överreagerar och börjar angripa vår egen tarm. ReFermin innehåller näringsämnen som förändrar miljön i tarmen och bidrar till att återställa balansen igen. På så vis kan immunförsvarets överreaktion stoppas och symtomen vid IBS och ulcerös kolit i sin tur lindras.

ReFermin är en helt naturlig produkt utan några smaktillsatser. Den smakar syrligt, vilket beror på att drycken är fermenterad, dvs jäst. Det är tack vare denna fermentering som behandlingen kan hjälpa till att återställa balansen i tarmfloran. Om du vill tona den syrliga smaken i ReFermin – tillsätt 1–2 matskedar sockerfri koncentrerad juice eller saft precis före du dricker det.

Förpackningen är 10,6 cm hög, 6,2 cm bred och 4,5 cm djup. Ungefär samma storlek som de små juiceförpackningarna med sugrör, Festis, MER etc.

Först av allt är det viktigt att följa doseringen och att ta behandlingen under tillräckligt lång tid. Dessutom finns vissa kostråd som du bör följa för att få bästa effekt, läs mer här.

Oöppnad: Förpackningarna behöver inte kylas under själva frakten hem till dig. Efteråt bör du helst förvara dem i kylskåpet eller på en sval plats. ReFermin tål dock att förvaras i rumstemperatur, så länge den inte överstiger 35°C. ReFermin tål inte frysning, så tänk på att inte placera förpackningarna alltför nära kylplattan som sitter längst in i kylskåpet.

Öppnad: En öppnad förpackning har en hållbarhet på 24 timmar i kylskåp.

Dagens första förpackning bör helst drickas på tom mage minst 10 minuter före frukost. Den andra förpackningen bör helst drickas minst 1 timme före kvällsmaten.

ReFermin lämpar sig främst för IBS med diarré. Om du har förstoppning så rekommenderar vi dig att vänta med att påbörja en ReFermin-behandling tills att förstoppningen har upphört. Detta beror på att förstoppningen hindrar ReFermin från att verka på ett optimalt sätt.

Nordic Rebalance

Vi är ett svenskt-danskt företag som utvecklat ReFermin, en kostbehandling för IBS och ulcerös kolit som visat klinisk effekt i två publicerade studier. I Sverige är vi en del av SmiLe Incubator på Medicon Village i Lund. I Danmark finns vi på C4 Videncenter i Hilleröd. Här bedriver vi forskning och utveckling.

Lager & distribution:

Nordic Rebalance AB
RÅBY 2003
242 92 HÖRBY

Försäljning & marknad:

Nordic Rebalance AB
SmiLe, Medicon Village
Scheeletorget 1
223 81 Lund

Forskning & utveckling:

Nordic Rebalance A/S
Krakasvej 17
3400 Hillerød
Danmark