KOSTBEHANDLING 2018-10-29T14:06:25+00:00

En kostbehandling

ReFermin klassificeras som FSMP, ”Food for Special Medical Purposes”, i Sverige kallat livsmedel för speciella medicinska ändamål. Det är livsmedel för personer med olika sjukdomar eller åkommor som kräver speciell kost.

ReFermin tillverkas genom fermentering (jäsning) där mjölksyrabakterierna Lactobacillus plantarum 299v tillsätts. Förutom goda bakterier används vatten, havremjöl, maltmjöl från korn och sojalecitin.

Varje förpackning innehåller:

  • 250 miljarder mjölksyrabakterier.
  • kortkedjade fettsyror, som ger energi till tarmcellerna.
  • kostfibrer och betaglukaner (en löslig fiber med stärkande effekt på immunförsvaret).
  • lecitin, som hjälper till att skydda barriärfunktionen i tarmen och därmed minska tarmslemhinnans genomsläpplighet. En ökad genomsläpplighet i tarmen kan leda till att farliga ämnen tar sig vidare ut i kroppen.
ReFermin 250 ml

ReFermin är 100% vegansk, det vill säga fri från mjölk, och ger ingen negativ påverkan på immunförsvaret.

Näringsinnehåll per 100 ml:

Energi 240 kJ / 58 kcal
Fett 0,9 g
Kolhydrater 9,8 g
Protein 1,6 g
Salt 0,03 g
Vitaminer Vit. K 0,1μg, Niacin (NE) 0,1 mg, Folsyra 2 μg, Biotin 0,3 μg, Vit. E (α -TE) 0,1 mg
Mineraler Na 11 mg, Cl 9 mg, K 60 mg, Ca 10 mg, P 61 mg, Mg 20 mg, Fe 0,6 mg, Zn 0,5 mg, Cu 0,1 μg, I 7 μg, Mn 0,7 mg, Cr 0,3 μg, Mo 19 μg, F 0,8 mg.

Innan du börjar använda ReFermin
Rådgör med din läkare eller dietist innan du börjar använda ReFermin. Använd inte ReFermin om du är allergisk mot något av innehållsämnena eller vid kronisk förstoppning.

Eventuella biverkningar
Färre än 5 % av de som tar ReFermin upplever biverkningar, det kan handla om uppblåsthet och ett ökat behov av att tömma tarmen. Om du får dessa biverkningar kan du halvera ReFermin-dosen under 2–6 dagar för att lindra problemen.